Grästrimmer

Välj modell utifrån vegetation och tidsåtgång. För mindre trädgårdar kan det räcka med en grästrimmer och helt utesluta gräsklippare. Oavsett vilken typ av trimmer du väljer är det viktigt att den känns rätt i handen och inte är för tung, så kom förbi och känn efter vilken modell som passar dig bäst. Vi erbjuder trimmers och röjsågar från Husqvarna, Honda och Stihl.

Batteri eller eldriven grästrimmer?

Eldrivna och batteridrivna grästrimmers har fördelarna att de låter mindre och är bättre för miljö och hälsa. En batteridriven trimmer är perfekt för mindre arbeten som exempelvis finputsning kring rabatter och staket. Eftersom batteriet inte håller särskilt länge kan man med fördel köpa ett extra batteri att skifta mellan.

Vill du slippa tänka på om batteriet kommer att räcka kan en eldriven grästrimmer vara ett alternativ. Köp till en förlängningssladd så har du alla fördelar på din sida. Vi rekommenderar att man köper en förlängningssladd i exempelvis orange, då syns den tydligt i gräset.

Bensindriven grästrimmer

Söker du mer kraft och har behovet av en maskin som klarar allt från större områden till mindre trädbestånd? Då rekommenderar vi en bensindriven grästrimmer eller röjsåg. Här finns en större variation på modeller där exempelvis styrka på motorn, typ av skärverktyg och handtag varierar. Dessa väger i regel mer än en enkel eldriven trimmer och har därför ofta ryggsele för att minska slitage på rygg och armar.

Tråd till grästrimmers

Välj mellan tråd och klinga. Tråd används framför allt när det enbart är gräs du ska trimma. Då fästs en trådspole med en förhållandevis mjuk tråd och genom centrifugalkraften slås stråna av. På så sätt gör det inget om du kommer åt stenar, staket eller annat som inte får ta skada. Tråden är också enkel att byta ut när den blivit sliten.

Klinga till röjsåg

För större partier gräs, snår och till och med mindre buskar och trädpartier används trimmer med klinga – det som också kallas röjsåg. Det finns olika typer av klingor som är anpassade för olika typer av ändamål.

Säkerhet

När du arbetar med grästrimmer är det extra viktigt att tänka på både din och andras säkerhet eftersom det skvätter gräs, sten och flis från trimmern. Bär alltid rejäla skor, långa byxor och skyddsglasögon oavsett typ av trimmer. Använder du röjsåg är det dessutom viktigt med klingskydd, hörselskydd och handskar.

Har du folk omkring dig rekommenderar vi ett säkerhetsavstånd på minst 15 meter för att ingen ska träffas av hårda och vassa föremål.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Vi har skogs- och trädgårdsredskap för alla säsonger.