Snöslungor

Spara tid och skona ryggen genom att byta ut snöskyffeln till en snöslunga från Toro, Honda och Husqvarna. Du kan arbeta igenom stora partier snö på ett enkelt och roligt sätt på en bråkdel av den tid det annars skulle ha tagit. Ibland är vintern mild och lätthanterlig, men tänk tillbaka till för ett par år sedan när snön låg som ett duntäcke i flera månader och våren lyste med sin frånvaro ända in i april. Rätt som det är kommer fler riktiga vintrar, och då är det bra att vara beredd om man har stora ytor att bearbeta.

Sortering:
Kampanj(1)
ST 424T
47 900 kr
ST 430T
51 900 kr
Power Curve 1800
4 895 kr
Snowmax 724 QXE CE
16 495 kr
HSS760 EWS
KAMPANJ
25 000 kr
Ord.pris: 32 190 kr

Snöslunga anpassad efter behov

Enstegsslungor är till för garageuppfarten och mindre ytor och lämpar sig bra för lätt packad snö och pudersnö upp till 20-30 cm. De slungar iväg snön medan du driver på.

Tvåstegsslungor drivs med hjälp av hjul eller band. Som namnet antyder hanterar de snön i två steg genom att först mala ner snön för att sedan slunga iväg den. Därför är dessa utmärkta när man tar sig an tungt packad snö och större ytor.

För att underlätta arbetet ytterligare kan man med fördel välja snöslungor med elstart. Det gör det enklare att starta en kall motor och för ytterligare komfort finns modeller med värme i handtagen.

Underhåll av snöslungor

Snöslungor är enkla att underhålla så det finns ingen anledning till att inte investera i en. Det räcker med att rensa bort eventuellt skräp och spola av matarhuset och hjulen med vatten. Resten kan du torka av med en trasa.

Innan varje användning kan det vara bra att kontrollera oljenivån och se till att ingenting har fastnat i inmatningen.

Förvaring av snöslungan

När vintern äntligen är över och det är dags att ställa snöslungan på förvar rekommenderar vi att du tömmer ut bränslet och förvarar snöslungan i ett ventilerat utrymme, långt ifrån värmekällor. På så sätt undviker du olyckor och onödigt slitage på maskinen. Är modellen bensindriven bör den också hållas utom räckhåll från platser där eld och gnistor kan förekomma.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Vi har skogs- och trädgårdsredskap för alla säsonger.