Kompostkvarnar

Vill du bli en mästare på återvinning så ska du skaffa en kompostkvarn. Grenar, löv och gräs på hög gör ingen nytta. Med en kompostkvarn från Viking kan du se till att hålla trädgården ren och prydlig samtidigt som du slipper köra iväg stora lass till återvinningsstationen.

Sortering:
Kampanj(0)

Avfallets användningsområden

När du maler ner trädgårdsavfallet får du färdigt kompostmaterial att lägga i komposttunnan eller i rabatter för att göda blommor och buskar. Eller använd det på vintern istället för grus när det börjar bli halt ute.

En del typer av kvarnar finmaler materialet medan andra producerar mer grovhugget avfall. Välj mellan en eldriven kompostkvarn eller en bensindriven kompostkvarn och mellan en med knivar eller valsar. Med valsteknik får du ett grovhugget resultat medan knivarna maler ner materialet till mindre bitar.

Olika typer av kompostkvarnar

I valet av kvarn bör du också ta hänsyn till vilken typ av material som ska användas och hur mycket som ska hanteras. Med rätt typ av maskin kan du mala ner allt från gräs, löv och matavfall till avklippta buskar, kvistar och hela grenar. Välj med fördel en kvarn med integrerad avfallsbehållare så kommer arbetet gå ännu smidigare.

Det finns även kompostkvarnar med särskilt låg ljudnivå. Bor du i ett tätt villaområde kanske det kan vara en avgörande faktor i ditt val.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Vi har skogs- och trädgårdsredskap för alla säsonger.